Mircea Geoană: Moldova a făcut solicitări concrete, sistem de apărare anti-tanc și sistem anti-drone
Full Article 2 minutes read

Mircea Geoană: Moldova a făcut solicitări concrete, sistem de apărare anti-tanc și sistem anti-drone

Secretarul general-adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că în ultima perioadă autoritățile de la Chișinău au făcut solicitări concrete în materie de tehnică militară. În acest context, oficialul a precizat că Alianța Nord-Atlantică încearcă să găsească posibilități pentru a da curs acestor solicitări în cadrul parteneriatului existent.

„A fi neutru nu înseamnă a fi slab militar. În ultima perioadă aceste solicitări au fost făcute în mod concret și încercăm să răspundem la fel concret solicitărilor legitime ale prietenilor noștri de la Chișinău, lucru de care Republica Moldova are nevoie. Că are nevoie de un sistem de apărare anti-aeriană, că are nevoie de un sistem anti-drone, că are nevoie de protecție cibernetică, lucruri evidente. Și este absolut legitim ca Republica Moldova să obțină astfel de instrumente pentru protecția teritoriului și a populației sale”, a declarat oficialul NATO, la postul de televiziune Moldova 1.

***

Amintim că, recent, în cadrul unui interviu, Mircea Geoană a declarat că Alianţa Nord-Atlantică este dispusă să meargă atât de departe cât Republica Moldova este doritoare să meargă în relaţia cu NATO.

NATO a depăşit de mult în relaţia cu Republica Moldova etapa Parteneriatului pentru Pace, a afirmat Geoană.

„Republica Moldova e un partener de câteva decenii cu noi şi, evident, trezirea la trista realitate că Rusia este o ţară foarte agresivă şi care foloseşte forţa militară împotriva vecinilor săi i-a făcut să vină cu propuneri şi mai ambiţioase în parteneriatul deja existent cu NATO şi cu Uniunea Europeană”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: