Germania: compensații pentru un bărbat care a suferit un „accident de muncă” în timp ce mergea din dormitor spre calculator
Full Article 2 minutes read

Germania: compensații pentru un bărbat care a suferit un „accident de muncă” în timp ce mergea din dormitor spre calculator

Un bărbat din Germania, care a căzut în timp ce se afla acasă, lucrând de la distanță, a reușit să obțină compensații pentru că a suferit „un accident de muncă”. Instanța de judecată a stabilit că acesta a fost rănit când se îndrepta spre locul său de muncă, informează BBC.

Potrivit portalului, companiile din multe țări au o atitudine similară față de angajații care lucrează din oficiu și cei care muncesc de la distanță. Astfel, încă înainte de pandemie, în 2018, un locuitor al Germaniei a reușit să obțină compensații după ce și-a fracturat coloana vertebrală în timp ce mergea din dormitor spre locul de muncă din locuința sa.

„Persoana asigurată beneficiază de același volum de compensații, indiferent dacă activitatea se efectuează acasă sau pe teritoriul companiei”, se arată în decizia judecătorilor.

Pe de altă parte, bărbatul nu ar fi beneficiat de compensații dacă s-ar fi îndreptat nu spre locul său de muncă, ci, de exemplu, la bucătărie ca să ia micul dejun. Inițial, compania de asigurări a refuzat să acopere acest caz. La fel, două complete de judecători au avut opinii diferite, în încercarea de a stabili dacă poate fi considerat traseul bărbatului din dormitor spre birou drept „mers la serviciu”.

Punctul final în dosar l-a pus Curtea Socială Federală a Germaniei, care a emis o decizie în favoarea bărbatului. În încheierea judecătorilor se arată că legea cu privire la asigurări include și munca de la distanță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: