Germania, Franța, Italia și Spania, printre statele care au decis reluarea vaccinării cu AstraZeneca
Full Article 2 minutes read

Germania, Franța, Italia și Spania, printre statele care au decis reluarea vaccinării cu AstraZeneca

Germania, Franța, Italia și Spania sunt printre țările care vor relua imunizările cu vaccinul AstraZeneca. Reacția vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a ajuns la concluzia că preparatul este sigur și eficient, scrie Sky News.

Anunțuri similare, privind reluarea imunizărilor cu AstraZeneca au venit din Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, Letonia, Lituania, Cipru și Bulgaria.

Suedia urmează să anunțe o decizie până săptămâna viitoare, iar Irlanda chiar astăzi.

***

Mai multe state au suspendat vaccinarea cu preparatul AstraZeneca, în urma informațiilor că ar fi determinat la persoane vaccinate apariția unor cheaguri de sânge. Ar fi vorba despre 30 de cazuri din 5 mln de persoane vaccinate cu acest ser, fără să fie determinată, însă, o legătură directă cu imunizarea.

Pe 18 martie, EMA a anunțat concluziile Comitetului de siguranță privind vaccinul AstraZeneca. Directoarea EMA, Emer Cooke, a precizat că vaccinul nu este asociat cu riscurile de coagulare a sangelui.

În Republica Moldova au ajuns circa 21 de mii de doze de vaccin produs de AstraZeneca, donate de guvernul României și 14 400 doze, livrate prin platforma COVAX.

Potrivit MSMPS, până la sfârșitul lunii, ar urma să ajungă încă 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca și peste 24 de mii de doze de vaccin produs de compania Pfizer. Iar la sfârșitul lunii aprilie sunt așteptate încă 72 de mii de doze AstraZeneca.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: