Pentru prima oară în ultimii șase ani, un președinte al Lituaniei va veni în Moldova
Full Article 1 minutes read

Pentru prima oară în ultimii șase ani, un președinte al Lituaniei va veni în Moldova

Președintele Lituaniei Gitanas Nauseda va efectua o vizită oficială la Chișinău. Aceasta este prima vizită a unui președinte lituanian în țara noastră în ultimii șase ani, a anunțat Președinția pe 11 mai.

Gitanas Nauseda se va afla în Republica Moldova în zilele de 13 și 14 mai. Oficialul va avea o întrevedere cu președinta Moldovei Maia Sandu.

Potrivit unui comunicat de presă. discuțiile dintre cei doi șefi de stat se vor concentra pe „oportunitățile de diversificare și de aprofundare a relațiilor bilaterale, precum și pe dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și UE, Lituania fiind un susținător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a țării noastre și de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”.

Pe finalul vizitei, Președinții Maia Sandu și Gitanas Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău, un gest simbolic de aliniere a Republicii Moldova la politica de mediu a Uniunii Europene privind creșterea gradului de conștientizare a populației în legătură cu problemele ecologice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: