Granturi de până la 200 000 lei pentru tinerii și migranții care vor să înceapă o afacere în capitală. Cum puteți obține banii
Full Article 2 minutes read

Granturi de până la 200 000 lei pentru tinerii și migranții care vor să înceapă o afacere în capitală. Cum puteți obține banii

Primăria Chișinău a lansat recent „Start-up pentru tineri și migranți”, un program municipal de susținere a tinerilor și migranților care să-și creeze propria afacere în capitală. Inițiativa include, printre alte, suport financiar nerambursabil de până la 200 000 lei.

Beneficiarii programului pot fi tinerii viitori antreprenori, refugiați și lucrători migranți care au între 18 și 40 de ani.

Înregistrarea în cadrul Programului se poate face pe pagina web https://startup.chisinau.md, iar instruirile sunt gratuite și vor fi organizate în luna septembrie 2023.

La finalizarea cursurilor, tinerii și migranții vor putea depune dosarele la Programul „Start-up pentru tineri și migranți”. Potrivit municipalității, tinerii vor învăța aspectele legislative și normative de gestiune a activității de întreprinzător, managementul afacerii și cel financiar, cadrul fiscal și evidența contabilă, marketing online și alfabetizare digitală etc.

Domeniile prioritare de finanțare ale programului sunt: industria tehnologiei informației și comunicațiilor, electromecanică, industria agroalimentară, sectorul Horeca, industria ușoară, industria creativă, turism, sănătate și frumusețe, activități profesionale, științifice sau tehnice, eficiență energetică etc.

Suportul financiar va fi acordat de Primăria Municipiului Chișinău sub formă de grant. Astfel, cu o contribuție de doar 30 la sută, beneficiarii pot obține suport financiar nerambursabil de până la 200 mii lei, fie compensarea valorii dobânzii achitate din creditul de investiții pentru afacere.

Inițiativa „Start-up pentru tineri și migranți” este implementată în contextul declarării anului 2023 – Anul Tineretului la Chișinău. Scopul acesteia este susţinerea tinerilor cu idei de afaceri, respectiv, crearea noilor locuri de muncă și dezvoltarea economiei orașului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: