Grecianîi și trei deputați socialiști au plecat în Belarus. Se vor întâlni și cu membrii diasporei
Full Article 2 minutes read

Grecianîi și trei deputați socialiști au plecat în Belarus. Se vor întâlni și cu membrii diasporei

Președinta parlamentului Zinaida Greceanîi, împreună cu mai mulți deputați socialiști, dar și cu ministrul în exercițiu al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului Ion Perju, efectuează o vizită oficială în Belarus. Potrivit unui comunicat de presă, scopul vizitei este „identificarea oportunităților pentru a dinamiza cooperarea interparlamentară, social-economică, investițională și culturală” dintre cele două țări.

Delegația Republicii Moldova se va afla în Belarus în perioada 5-7 mai. Din delegație fac parte deputații Vasile Bolea – președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Radu Mudreac – președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, precum și ministrul Agriculturii, Ion Perju.

Scopul vizitei este identificarea oportunităților pentru a dinamiza cooperarea interparlamentară, social-economică, investițională și culturală dintre țările noastre, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul vizitei, urmează a fi semnată Declarația comună privind colaborarea dintre Adunarea Națională a Republicii Belarus și Parlamentul Republicii Moldova.

Vor avea loc un șir de întrevederi bilaterale sau în componența delegațiilor, inclusiv cu conducerea Adunării Naționale a Republicii Belarus și cu șeful Secretariatului Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale, cu prim-ministrul țării și cu ministrul agriculturii și alimentației.

Președintele Parlamentului și alți membri ai delegației vor purta discuții cu membrii diasporei moldovenești în Republica Belarus.

***

Amintim că, pe 28 aprilie, președinta țării Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a legislativului. Alegerile anticipate sunt planificate pentru data de 11 iulie. Potrivit Constituției, mandatul Parlamentului se prelungeşte până la întrunirea legală a noii componenţe. În această perioadă nu poate fi modificată Constituţia şi nu pot fi adoptate, modificate sau abrogate legi organice. Totuși, deputații în exercițiu pot efectua vizite de lucru și semna declarații oficiale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: