Grigorișin va fi cercetat pentru utilizarea resurselor administrative în scopul promovării electorale
Full Article 2 minutes read

Grigorișin va fi cercetat pentru utilizarea resurselor administrative în scopul promovării electorale

Primarul de Bălți va ajunge în vizorul Curții de Conturi, Ministerului Finanțelor, Centrului Național Anticorupție și Ministerului Afacerilor Interne. Asta după ce ieri, 24 august, Comisia Electorală Centrală a hotărât că Nicolai Grigorișin a încălcat normele legale, folosind indirect și direct resursele administrative pentru a-și promova candidatura, informează TVN pe 25 august. De cealaltă parte, Grigorișin a criticat decizia și a declarat că o va contesta.

Decizia vine după ce Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda” a depus la CEC o sesizare despre faptul că Primăria Bălți distribuie buletine informative în cutiile poștale ale bălțenilor, privind realizările administrației publice locale.

Examinând conținutul materialelor, comisia constată că ele reprezintă informații generale cu privire la proiectele realizate de primăria municipiului Bălți, cum ar fi reparația trotuarelor, lucrări de infrastructură, modernizarea curților blocurilor, etc., fiind date și link-uri pentru urmărirea activității acestora pe paginile web sau de socializare. Astfel, comisia conchide că materialele nu conțin informații referitor la problemele comunității, la aspecte de combatere a corupției, ci doar succesele primăriei Bălți. În conformitate cu art. 13 alineat 4 lit. B, din legea nr 62, mesajele de interes public nu pot conține informații privind realizările manageriale și obiectivele realizate de entități ai sectorului public”, a declarat Pavel Postica, Vicepreședinte al Comisei Electorale Centrale.

Potrivit membrilor CEC, prezenta hotărâre se remite Curții de Conturi, Ministerului Finanțelor, Centrului Național Anticorupție și Ministerului Afacerilor Interne pentru informare și, după caz, pentru adoptarea măsurilor de rigoare.

În replică, primarul de Bălți a declarat că va contesta decizia CEC.

„Eu nu m-am gândit, nici măcar nu am presupus că aceasta nu este un motiv de informare și că trebuie să ne conducem după legea 62 despre publicitate”, a declarat Grigorișin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: