Grosu: doar jumătate dintre deputați au prezentat certificate de vaccinare anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Grosu: doar jumătate dintre deputați au prezentat certificate de vaccinare anti-Covid

Doar 49 de deputați au prezentat la secretariatul Parlamentului certificate care confirmă că aceștia au fost imunizați împotriva coronavirusului. Informația a fost confirmată de către președintele legislativului Igor Grosu, pe 16 septembrie.

Certificatele au fost prezentate de către 41 de deputați ai fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și opt deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Dintre cei șase deputați ai fracțiunii ȘOR, niciunul nu a prezentat certificatul de vaccinare. Speakerul Parlamentului i-a îndemnat pe cei care nu au prezentat dovada imunizării, să o facă cât mai curând.

„Trebuie să știm câți deputați s-au vaccinat, pentru a crea condiții pentru promovarea vaccinării (printre deputați – NM). Să îi ducem de mână sau să aducem medicii aici, să le punem la dispoziție Sputnik, „racheta”, Pfizer”, a ironizat Igor Grosu.

Numărul total al deputaților care s-au vaccinat împotriva coronavirusului, însă nu au prezentat dovada de vaccinare nu este clar. Pe 13 august, în cadrul ședinței Parlamentului, deputatul comunist Vladimir Voronin a cerut să fie informat despre numărul deputaților care s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Până pe 16 septembrie, în Republica Moldova, au fost imunizați peste 742 de mii de oameni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: