Grosu, îngrijorat de scăderea PAS în sondaje? „Orice guvernare se erodează”
Full Article 3 minutes read

Grosu, îngrijorat de scăderea PAS în sondaje? „Orice guvernare se erodează”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, tot el președinte al partidului de guvernare, Acțiune și Solidaritate (PAS), susține că formațiunea politică pe care o conduce nu este îngrijorată de rezultatele sondajelor, care indică că PAS pierde din încrederea alegătorilor, deși se menține, în același timp, în topul partidelor politice în care moldovenii au cea mai mare încredere. Speakerul recunoaște că PAS monitorizează sondajele de opinie și le analizează în detaliu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR Moldova.

„Credem în cifre și în măsurători. (…) Sunt sondaje pe care le credităm cu încredere, altele ne dăm seama că sunt desenate la comandă. Le analizăm atent. Este o fotografie la zi care ne ajută să ne ajustăm mesajele și politicele. Dar nu ne îmbătăm cu apă rece, nu ne facem iluzii. Știm că avem de muncă. Sunt mulți indeciși cu care trebuie să lucrăm. Trebuie să ne uităm atent la profilul lor – cine sunt, de unde vin. Nu ne facem iluzii”, a declarat Igor Grosu.

Întrebat dacă scăderea în sondajele de opinie a PAS îngrijorează formațiunea politică care guvernează în aceste momente țara, Goru a ținut să precizeze că „orice guvernare se erodează”. Oficialul a calificat acest proces drept inevitabil.

„Da, este acest preț pe care trebuie să îl plătești, dar nu stăm la guvernare pentru a rămâne fardați și simpatici. Noi avem venit pentru a da o șansă tuturor cetățenilor Republicii Moldova de a ajunge să facă parte din UE. O să ne batem corect în cadrul alegerilor. Consider că lupta încă este înainte. Parcursul nostru european din păcate încă nu este ireversibil”, a mai declarat Igor Grosu.

De menționat că trei sondaje de opinie, făcute publice în septembrie, iulie și iunie arată o descreștere a încrederii moldovenilor în PAS. Astfel, dacă în cadrul sondajului realizat în iunie 31,7 la sută din respondenți declarau că ar vota pentru PAS dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci în iulie puțin peste 28 la sută spuneau că și-ar da votul pentru PAS, în timp ce în septembrie numărul acestora a scăzut la puțin peste 24 la sută. Trebuie să precizăm în acest context că, chiar și așa, PAS continuă ocupe primul loc în rândul partidelor politice care se bucură de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor. Într-un viitor parlament ar putea accede, așadar, pe lângă PAS, conform sondajelor citate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, precum și Renaștere, partidul afiliat lui Șor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: