Grosu recunoaște că i-a spus lui Slusari că PAS ar putea să nu voteze pentru învestirea guvernului (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Grosu recunoaște că i-a spus lui Slusari că PAS ar putea să nu voteze pentru învestirea guvernului (VIDEO)

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu a recunoscut că i-a spus vicepreședintelui Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari că fracțiunea PAS ar putea să nu voteze pentru învestirea guvernului. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 25 martie a emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Președintele fracțiunii PAS susține că înainte de ședința parlamentului din 25 martie nu era clar dacă socialiștii și deputații Platformei „Pentru Moldova” vor susține învestirea guvernului.

„La un moment dat a apărut ideea – vedem cum vor decurge lucrurile, rămân în sală, nu rămân, ce-au pus la cale, că nu era clar. Și am convenit cu colegii că atunci când ne apropiem de momentul votului cerem o pauză, ne mai convocăm o dată, analizăm ce s-a întâmplat și luăm o decizie. Pentru că recunosc – și în fracțiune erau opțiuni și pro și contra”, a explicat Grosu.

Întrebat de jurnalistul Vitalie Călugăreanu dacă este adevărat că i-a spus lui Alexandr Slusari că fracțiunea PAS nu va vota pentru învestirea guvernului, Grosu a răspuns: „La momentul acela, da, i-am spus că e probabilitate să nu voteze. Dar ulterior am convenit cu colegii – facem o pauză, ne așezăm calm, discutăm și vedem cum ne poziționăm”, a precizat deputatul PAS.

***

Precizăm că deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a declarat că Igor Grosu i-a spus, cu 5 minute înainte de ședința plenară a parlamentului, că PAS nu va vota pentru învestirea noului guvern. Mai mult, Slusari și-a exprimat suspiciunea că între PSRM, Partidul „ȘOR” și PAS ar fi existat o coordonare secretă.

La scurt timp, în cadrul unui briefing de presă din 25 martie, Igor Grosu a negat afirmația lui Slusari: „Pe fundalul evenimentelor de azi, unii colegi au și imaginația inflamată și probabil fundalul este nervos. Nu am să comentez. Noi am avut ieri discuții la Consiliul politic național. Păreri au fost diferite. Urma ca în cadrul dezbaterilor să fie luată decizia finală”.

Parlamentul a eșuat în ședința din 25 martie să învestească guvernul Grosu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: