Guțul anunță că a demarat lucrările pentru construcția parcului GăgăuziaLand, dar a uitat să spună din ce bani: „Cu sprijinul lui Ilan Șor”
Full Article 3 minutes read

Guțul anunță că a demarat lucrările pentru construcția parcului GăgăuziaLand, dar a uitat să spună din ce bani: „Cu sprijinul lui Ilan Șor”

Bașcana autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, anunță că a demarat primele acțiuni în vederea construirii, în Găgăuzia, a unui parc de distracții pentru copii, similar celui din Orhei – GăgăuziaLand. Guvernatoarea, care a fost promovată și susținută în campania electorală de politicianul fugar Ilan Șor, susține că a depus actele necesare la Primăria Congaz, unde urmează a fi construit parcul de distracție, în vederea alocării terenului necesar. Guțul nu precizează, în mesajul său, însă, cât va costa proiectul și cine îl va finanța, dar menționează numele lui Șor, care ar ajuta-o să își îndeplinească promisiunea electorală.

„După cum am promis, lansăm cel mai mare proiect de infrastructură din istoria Găgăuziei. Au fost depuse documentele la primăria satului Congaz cu privire la alocarea unui teren pentru amplasarea parcului de recreere și divertisment Găgăuzia Land. Am promis că vom dărui acest proiect Găgăuziei în timpul alegerilor bașcanului și începem să ne îndeplinim promisiunea cu sprijinul lui Ilan Șor”, a anunțat Evghenia Guțul.

Guțul susține că lucrările de construcție a parcului de distracție urmează să demareze la sfârșitul lunii septembrie. Bașcana susține că zona de agrement va fi dată în exploatare în iunie 2024.

Amintim că în aprilie 2023, fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare de justiția moldovenească în dosarul „Frauda Bancară” a declarat că dacă Evghenia Guțul va obține victoria în Găgăuzia va construi GăgăuziaLand. Înainte de aceasta, în 2018 – la Orhei, a fost deschis OrheiLand. Potrivit Centrului de Politici și Reforme, costul estimativ al parcului de distracții „ORHEILAND” depășește suma de 16.000.000 de lei.

Reamintim în acest context că Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcția de bașcan al Găgăuziei pe data de 19 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatoarea UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vârf a Republicii Moldova. De altfel, la două luni din momentul în care a preluat funcția, președinta Maia Sandu încă nu a semnat decretul prin care o numește pe Guțul membru în Guvern. Echipa „de vis” al lui Șor nu a fost confirmată, în funcții pentru fotolii în Comitetul Executiv al Găgăuziei nici de Adunarea Populară din autonomie, deși au fost numeroase încercări în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: