(VIDEO) 9 mai în Chișinău: marșul Victoriei, marș pentru Moldova Europeană. LIVE NM
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) 9 mai în Chișinău: marșul Victoriei, marș pentru Moldova Europeană. LIVE NM

La Chișinău, pe 9 mai, are loc „marșul Victoriei” la care participă reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și blocului politic „Victorie”, format din partidele apropiate fugarului Ilan Șor. Tot joi, organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate desfășoară „Marșul Tinerilor pentru o Moldovă Europeană”. NewsMaker transmite live evenimentele. 

În aprilie, PSRM declara că reprezentanții Comitetului Național de Coordonare „Pobeda” au invitat cetățenii să participe la „marșul tradițional al Victoriei și la acțiunea „Regimentul nemuritor” din 9 mai”. PSRM susținea că „va participa la evenimente”. Pe 9 mai, membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-au adunat la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei și într-o singură coloană, începând cu ora 10:00, vor merge spre Complexul Memorial „Eternitate”.

Și blocul politic „Victorie”, creat la Moscova în luna aprilie și format din partidele apropiate fugarului Ilan Șor, a anunțat că se va alătura pe 9 mai „mitingului și marșului de la Chișinău în cinstea Zilei Victoriei”, pe care le organizează „comitetul de coordonare „Victorie””. Blocul mai declara că „pentru toți doritorii de a participa la marș” a pregătit transport gratuit. Totodată „acesta îi va transporta pe toți doritorii la Complexul Memorial „Eternitate””, au comunicat partidele apropiate lui Șor.

La fel, pe 9 mai, organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate, PAS Youth, desfășoară „Marșul Tinerilor pentru o Moldovă Europeană”. PAS Youth menționa că la eveniment vor participa „tineri proeuropeni din toată țara”. „Marșul are loc cu ocazia Zilei Europei și are scopul de a uni tinerii din Republica Moldova în jurul ideii de aderare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, au comunicat reprezentanții PAS. Traseul marșului: Scuarul Consiliului Europei până în Piața Marii Adunări Naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: