Guvernul a alocat 1,4 mln de lei pentru pentru întreținerea cimitirului evreiesc din capitală
Full Article 2 minutes read

Guvernul a alocat 1,4 mln de lei pentru pentru întreținerea cimitirului evreiesc din capitală

Guvernul a alocat în acest an 1,4 milioane de lei pentru întreținerea cimitirului evreiesc. Informația a fost confirmată de vicepremierul Serghei Pușcuța, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Ion Chicu care a avut loc miercuri, 15 ianuarie. Acesta a mai precizat că în anul 2018, guvernul ar fi alocat mijloace financiare pentru reabilitarea cimitirului evreiesc din Chișinău, care nu ar fi fost valorificate.

Precizăm că, la finele anului 2018, a fost adoptată decizia de transmitere a cimitirului evreiesc din gestiunea Consiliului municipal Chișinău în subordinea Ministerului  Educației, Culturii și Cercetării, care este responsabil inclusiv de crearea muzeului evreilor.

„Vreau să vedem la ce etapă ne aflăm în prezent și ce măsuri trebuie să întreprindem pentru a avansa în acest proiect”, a precizat prim-ministrul.

Totodată, oficialii au discutat despre înființarea la Chișinău a unui muzeu de istorie a evreilor din țara noastră.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a informat premierul că municipalitatea a alocat un spațiu pe strada pietonală din Chișinău, pentru crearea muzeului de istorie al evreilor. Șeful executivului a solicitat ca responsabilii de la minister să organizeze o ședință cu comunitatea evreiască pentru a discuta subiectul amplasării muzeului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: