Guvernul a aprobat distribuirea locurilor cu finanțare bugetară pentru instituțiile de învățământ superior în anul de studii 2020-2021
Full Article 2 minutes read

Guvernul a aprobat distribuirea locurilor cu finanțare bugetară pentru instituțiile de învățământ superior în anul de studii 2020-2021

Guvernul a aprobat planurile de pregătire a cadrelor de specialitate, cu finanțare de la bugetul de stat, în instituțiile de învățământ superior pentru anul de studii 2020-2021.

x

Astfel, planul prevede admiterea la 26 de domenii generale de studiu a 5000 de persoane, fiind susține prioritar domeniile: științe ale educației, inginerie, tehnologii ale informației și comunicațiilor, medicină, științe agricole și medicină veterinară.

Totodată, în contextul evoluției situației epidemiologice și lipsei acute de personal medical implicat în controlul și tratamentul infecției au fost majorate locurile bugetare alocate specialităților medicale (35 la licență și 20 la master). La fel, a fost majorat planul la Științe ale educației cu 50 de locuri și la Tehnologii ale informației și comunicațiilor cu 83 de locuri bugetare.

Pentru studiile superioare de master vor fi finanțate din bugetul de stat 3096 de locuri. La studii de rezidențiat și secundariat clinic se prevede admiterea a 433 persoane.

Pentru onorarea obligațiunilor Republicii Moldova în cadrul contractelor bilaterale încheiate cu diferite țări au fost alocate 106 de locuri bugetare pentru admiterea la studii a cetățenilor străini, inclusiv 76 persoane la studii superioare de licență și 30 de persoane la studii superioare de master.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: