Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre care prevede reorganizarea unor ministere (DOC)
Full Article 2 minutes read

Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre care prevede reorganizarea unor ministere (DOC)

Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre care prevede reorganizarea unor ministere. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 12 august. 

Astfel, „se modifică denumirea Ministerului Economiei și Infrastructurii în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și se reorganizează prin dezmembrare (separare) și creare a Ministerului Economiei. Ministerul Economiei va prelua de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale domeniul economie, domeniul infrastructura calității și supravegherea pieței și domeniul tehnologia informaţiei, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate”, se arată în hotărârea de guvern.

Totodată, „se modifică denumirea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în Ministerul Educației și Cercetării și se reorganizează prin dezmembrare (separare) și creare a Ministerului Culturii. Ministerul Culturii va prelua de la Ministerul Educației și Cercetării domeniul cultură și patrimoniu național, iar de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – domeniul turism, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate”.

De asemenea, „se modifică denumirea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în Ministerul Sănătății și se reorganizează prin dezmembrare (separare) și creare a Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Ministerul Muncii și Protecției Sociale va prelua de la Ministerul Sănătății domeniul muncă, domeniul protecție socială și domeniul demografie, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate”.

Se modifică denumirea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și se reorganizează prin dezmembrare (separare) și creare a Ministerului Mediului. Ministerul Mediului va prelua de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare domeniul protecția mediului și schimbări climaterice și domeniul resurse naturale, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va prelua de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare domeniul dezvoltare regională și domeniul planificare spațială, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Cu privire la restructurarea administrației publice centrale de specialitate by Maxim Stratan on Scribd

Menționăm că guvernul Gavrilița va avea 13 ministere, în loc de nouă, așa cum a fost până acum.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: