Guvernul a aprobat regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje
Full Article 1 minutes read

Guvernul a aprobat regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței din 31 iulie, Regulamentul privind  ambalajele și deșeurile de ambalaje. Documentul prevede un șir de norme ce se referă la gestionarea deșeurilor de ambalaje în scopul prevenirii și reducerii impactului asupra mediului și sănătății umane.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju a precizat că elaborarea acestui document este prevăzută în Planul național de activitate pentru implementarea Acordului de Asociere semnat cu UE. Potrivit acestuia, gestionarea deșeurilor de ambalaje presupune costuri, și nu mici, în vederea atingerii obiectivelor de valorificare.

La nivelul țărilor membre UE, în conformitate cu „Ghidul privind responsabilitatea  extinsă a producătorului (REP) ”, costurile plătite de producători pe tonă de materiale puse pe piață variază de la 14 euro/tonă (Marea Britanie) și 200 euro/tonă (Austria), cu o medie de 92 euro/tonă.

Ion Perju a mai menționat că aprobarea Regulamentului privind ambalajele și deșeurile de ambalaje este parte a unui pachet de proiecte de acte normative pentru crearea unui cadru legal coerent pentru managementul deşeurilor, inclusiv a celor periculoase. Întreg pachetul va fi completat și va deveni  funcțional  peste câțiva ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: