Gospodăriile vulnerabile din Republica Moldova și refugiații ucraineni aflați sub protecție temporară vor beneficia de noi compensații financiare în perioada ianuarie – martie 2025. Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în colaborare cu organizația People in Need și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, au lansat inițiativa „Asistență financiară de iarnă pentru gospodăriile vulnerabile ale moldovenilor și refugiaților ucraineni”.
Bugetul total alocat acestei inițiative este de 700.000 de euro, fonduri destinate compensării parțiale a costurilor crescute de trai din sezonul rece.
Pentru implementarea programului, a fost semnată o anexă suplimentară la Memorandumul de Înțelegere dintre Ministerul Muncii și Protecției Sociale și organizația People in Need Moldova.
„Această inițiativă subliniază angajamentul Ministerului Muncii și Protecției Sociale și al organizației People in Need de a sprijini cele mai vulnerabile grupuri din Republica Moldova, consolidând protecția socială și solidaritatea în fața crizei energetice”, se menționează în comunicatul Ministerului Muncii.
Bugetul va fi utilizat pentru acoperirea parțială a costurilor crescute de trai în sezonul rece, iar fondurile provin din contribuții ale Uniunii Europene, inițiativei SOS Ukraine finanțate de donațiile poporului ceh, și organizației PIN.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!