Guvernul autorizează încă două curse charter pentru evacuarea moldovenilor din străinătate
Full Article 2 minutes read

Guvernul autorizează încă două curse charter pentru evacuarea moldovenilor din străinătate

Guvernul Republicii Moldova a autorizat încă două curse charter pentru a transporta la Chișinău cetățenii Republicii Moldova. Informația a fost publicată de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale din 28 martie.

Astfel, au fost autorizate cursele aeriene charter:
– ISRAIR AIRLINES, din 30 martie 2020, TEL-AVIV – CHISINAU – BUCURESTI;
– AIR MOLDOVA, din 01 aprilie 2020, CHISINAU – NICE – CHISINAU.

Potrivit unui mesaj publicat de Ambasada Israelului, cetățenii moldoveni care vor să se repatrieze în Republica Moldova sunt îndemnați să completeze formularul disponibil AICI.

În baza listei întocmite, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) va înainta Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova propuneri pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate.

Persoanele care au transmis deja datele personale și s-au înregistrat la Ambasada RM din Tel Aviv până la data de 27.03.2020, inclusiv, sunt rugate să nu se înregistreze repetat;

Biletele vor fi procurate direct de la operatorii de zbor după aprobarea rutei de către Comisia pentru Situații Excepționale. Informație actualizată privind cursele charter autorizate poate fi găsită pe site-ul oficial al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova la adresa: caa.md/rom/news/ și pe pagina de facebook a AAC.

Data la care va fi operată cursa charter va fi anunțată ulterior pe profilul de Facebook al ambasadei și pagina web: https://israel.mfa.gov.md.

Cetățenii moldoveni din Franța care vor să se întoarcă în Republica Moldova pot completa un chestionar AICI.

Amintim că potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova sunt 231 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, inclusiv 35 de lucrători medicali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: