Guvernul, despre presupusa urmărire a lui Ceban: „Îi recomandăm să se adreseze la poliție”
Full Article 2 minutes read

Guvernul, despre presupusa urmărire a lui Ceban: „Îi recomandăm să se adreseze la poliție”

Guvernul califică drept „absurde” declarațiile primarului Ion Ceban, potrivit cărora, partidul de guvernare ar fi angajat o companie pentru a crea o strategie de discreditare a edilului. Totodată, în legătură cu presupusa urmărire, Executivul îi recomandă edilului să se adreseze la poliție, în cazul în care se simte amenințat. Declarația a fost făcută de către Anastasia Tăburceanu, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrului Natalia Gavrilița, pe 20 septembrie.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul nu este informat de organele de drept depre anchetele pe care le desfășoară. În același timp, acuzațiile edilului despre o posibilă campanie de denigrare, inițiată de Partidul Acțiune și Solidaritate, au fost negate vehement.

„Guvernul nu este informat de CNA sau procuratură despre investigațiile pe care le fac. În cazul în care se simte amenințat îi recomandăm să se adreseze la poliție. În ceea ce ține de acuzațiile politice, le considerăm absurde, or guvernul depune eforturi să avem o colaborare eficientă în folosul cetățenilor, dovadă fiind și întilnirile și discuțiile avute de Ion Ceban cu miniștrii din acest Guvern”, menționat Tăburceanu.

Amintim că, în timpul ședinței serviciilor Primăriei din 20 septembrie, primarul capitalei Ion Ceban a declarat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar pregăti o campanie de denigrare a sa și ar fi contractat în acest scop o companie condusă de un cetățean al României. Mai mult, edilul susține că este urmărit de „structurile speciale” și ar urma să fie desfășurate percheziții acasă la el, dar și în biroul său din clădirea Primăriei, soldate cu plasarea sa în arest.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a precizat că edilul nu a depus nicio plângere și că nu a fost autorizată nicio investigație de către procurori în care să figureze Ion Ceban.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: