Guvernul, după ce Ceban a anunțat că va cere în instanță jumătate de miliard de lei de la stat: „Ne vedem în judecată!”
Full Article 2 minutes read

Guvernul, după ce Ceban a anunțat că va cere în instanță jumătate de miliard de lei de la stat: „Ne vedem în judecată!”

Executivul de la Chișinău va apăra drepturile „tuturor cetățenilor” în instanță, dacă asta își dorește primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Declarația a fost făcută de consilierul prim-ministrului, Daniel Vodă, pe 24 ianuarie, după ce edilul capitalei a anunțat că a acționat în judecată Guvernul și Ministerul Finanțelor, invocând o datorie de peste jumătate de miliard de lei.

„Ne vedem în judecată! Totuși, este absolut strigător la cer când interesele cetățenilor din municipiul Chișinău, dar și din întreaga țară, sunt transpuse în asemenea declarații cu încărcătură politică. (…) Să fie foarte clar – toți cetățenii – de la nord la sud, de la est la vest, contribuie prin taxe și impozite la bugetul țării. Contribuie prin taxe și impozite la bunăstarea acestui stat. Aceste taxe nu aparțin lui Ivan Ceban, nu aparțin autorităților locale sau Executivului. Acești bani sunt ai țării. (…) Guvernul va apăra, inclusiv în instanța de judecată, dacă asta dorește o persoană cu ambiții politice, interesele tuturor cetățenilor, oamenilor acestei țări, care contribuie în mod diligent, nu doar într-o singură localitate, dar și toată țara”, a declarat Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Guvernului.

Amintim că edilul capitalei, Ion Ceban, a scris pe rețelele de socializare că Guvernul și Ministerul Finanțelor au fost acționate în judecată. Autoritățile municipiului cer de la instituțiile statului întoarcerea unei pretinse datorii, de peste jumătate de miliard de lei. „Vom ajunge până la CEDO să ne asigurăm că drepturile ne sunt respectate”, a menționat Ceban. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: