Guvernul interzice exportul de grâul din rezervele de stat până pe 12 aprilie (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Guvernul interzice exportul de grâul din rezervele de stat până pe 12 aprilie (VIDEO)

Guvernul a impus interdicția de a exporta grâul din rezervele de stat până pe data de 12 aprilie. O decizie în acest sens a fost luată la ședința executivului din 30 martie. 

Anterior, membrii cabinetului de miniștri au luat o pauză de aproape două ore pentru a lua o decizie pe marginea acestui subiect.

Pe 27 martie, Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, a declarat că din rezerva de stat ar fi scoase tone de grâu, care urmează a fi exportate. Într-un live pe Facebook din 29 martie, Costiuc i-a solicitat președintei Maia Sandu să convoace Consiliul Suprem de Securitate pe marginea acestui subiect.

La scurt timp, președinta Maia Sandu a solicitat guvernului să aprobe de urgență o hotărâre prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat, în contextul informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă.

Ulterior, a venit cu o reacție și ministrul interimar al Agriculturii. „Cu referire la informațiile distribuite în spațiul public, inclusiv, de instituția prezidențială, privind exportul de grâu din rezervele de stat, precizez că informațiile sunt eronate și acuzațiile aduse sunt nefondate”, a declarat Ion Perju.

Vasile Costiuc și susținătorii săi au înnoptat în portul internațional Giurgiulești și și-au petrecut ziua de 30 martie acolo, încercând să oprească camioanele care transportă grâu. La fața locului au sosit și câteva zeci de polițiști. La un moment dat, între cele două grupuri s-au produs îmbrânceli.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: