Guvernul majorează suma compensațiilor pentru agricultori. De suport vor beneficia aproximativ 250 de agenți economici
Full Article 2 minutes read

Guvernul majorează suma compensațiilor pentru agricultori. De suport vor beneficia aproximativ 250 de agenți economici

Guvernul majorează suma compensațiilor pentru agricultori. Decizia vine ca urmare a numeroase apeluri din partea agenților economici, a asociațiilor de profil, dar și a autorităților publice locale ca cei care au suferit de pe urma calamităților naturale să primească compensații pentru efectuarea lucrărilor de toamnă.

Cabinetul de miniștri a decis în cadrul ședinței guvernului din 28 octombrie acordarea compensațiilor și producătorilor agricoli care din diverse motive obiective nu au putut beneficia de ajutor financiar.

Premierul Ion Chicu a declarat că „este vorba despre acordarea suportului pentru aproximativ 250 agenți economici care au remis documentele până la 1 iulie, dar din cauza birocrației nu au beneficiat de ajutor. Trebuie să înlăturăm această inechitate, iar agenții economici să primească suportul cât mai rapid”.

Astfel, agenții economici, care nu au putut beneficia de compensații vor fi incluși în Raportul totalizator suplimentar și pot deveni potențiali beneficiari.

Menționăm că suma acordată pentru distribuirea compensațiilor va fi majorată cu 24 milioane lei, bani care vor fi alocați din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Amintim că câteva zeci de agricultori din Hîncești au organizat un protest pe 19 octombrie. Aceștia susțin că nu au primit compensațiile promise pentru cerealele din grupa a II-a. De asemenea, ei sunt nemulțumiți de unele prevederi din documentul de politică fiscală și vamală propus de Ministerul Finanțelor pentru anul viitor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: