Guvernul se schimbă, bașcanul rămâne. A câta oară sărută Irina Vlah steagul Republicii Moldova?
Full Article 50 second read

Guvernul se schimbă, bașcanul rămâne. A câta oară sărută Irina Vlah steagul Republicii Moldova?

Premierul Dorin Recean și cei 16 membri ai cabinetului de miniștri au depus pe 16 februarie jurământul în fața președintei Maia Sandu. Pentru bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, este a șaptea oară când sărută steagul Republicii Moldova, pe durata celor două mandate de guvernatoare.

Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei prevede ca Guvernatorul unității teritorial administrative să facă parte din Guvernul Republicii Moldova. Astfel, o dătă cu demisia premierului și bașcanul își pierde locul, iar cu fiecare învestire nouă a executivului și guvernatorul Găgăuziei este reînvestit.

Din anul 2015, de când Irina Vlah a fost aleasă liderul UTA Găgăuziei, și până în prezent, aceasta a depus jurământul în fața președintelui Republicii Moldova de șapte ori.

Mai exact, Vlah a jurat o dată cu Guvernul Gaburici, Streleț, Filip, Sandu, Chicu, Gavrilița și astăzi deja cu Guvernul, proaspăt investit, Recean.

Guvernul se schimbă, bașcanul rămâne. A câta oară sărută Irina Vlah steagul Republicii Moldova?

NewsMaker

Guvernul se schimbă, bașcanul rămâne. A câta oară sărută Irina Vlah steagul Republicii Moldova? Guvernul se schimbă, bașcanul rămâne. A câta oară sărută Irina Vlah steagul Republicii Moldova? Guvernul se schimbă, bașcanul rămâne. A câta oară sărută Irina Vlah steagul Republicii Moldova?


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: