Guvernul solicită din nou prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile
Full Article 2 minutes read

Guvernul solicită din nou prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

Guvernul a aprobat din nou o Hotărâre de prelungire a stării de urgență pe întreg teritoriul țării cu încă 60 de zile, începând cu 8 august.  Decizia a fost luată la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Proiectul urmează a fi votat de către deputați, la ședința Parlamentului de joi, 28 iulie.

„Riscurile continuă să fie mari din perspectiva fluxului de refugiați, fluxului de mărfuri, a securității energetice”, a spus prim-ministra Natalia Gavrilița.

La rândul său, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat că în lipsa unei clarități privind prelungirea contractului cu Gazprom, starea de urgență trebuie prelungită.

„Trebuie să ne asigurăm că în următoarele două luni vom putea lua decizii ca să asigurăm țara cu gaze indiferent de decizia pe care o va lua Gazprom referitor la contractul cu Moldovagaz”, a precizat Spînu.

Potrivit Guvernului, necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin oferirea posibilității de intervenție promptă a CSE, în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării, în contextul în care războiul din Ucraina afectează în continuare conexiunile comerciale, lanțurile logistice, inclusiv de produse alimentare și aprovizionare cu produse petroliere.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: