Guvernul solicită din nou prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile
Full Article 2 minutes read

Guvernul solicită din nou prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

Guvernul a aprobat din nou o Hotărâre de prelungire a stării de urgență pe întreg teritoriul țării cu încă 60 de zile, începând cu 8 august.  Decizia a fost luată la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Proiectul urmează a fi votat de către deputați, la ședința Parlamentului de joi, 28 iulie.

„Riscurile continuă să fie mari din perspectiva fluxului de refugiați, fluxului de mărfuri, a securității energetice”, a spus prim-ministra Natalia Gavrilița.

La rândul său, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat că în lipsa unei clarități privind prelungirea contractului cu Gazprom, starea de urgență trebuie prelungită.

„Trebuie să ne asigurăm că în următoarele două luni vom putea lua decizii ca să asigurăm țara cu gaze indiferent de decizia pe care o va lua Gazprom referitor la contractul cu Moldovagaz”, a precizat Spînu.

Potrivit Guvernului, necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin oferirea posibilității de intervenție promptă a CSE, în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării, în contextul în care războiul din Ucraina afectează în continuare conexiunile comerciale, lanțurile logistice, inclusiv de produse alimentare și aprovizionare cu produse petroliere.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: