Guvernul va începe procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest
Full Article 1 minutes read

Guvernul va începe procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest

Guvernul va începe astăzi procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest. Anunțul a fost făcut de către prim-ministru Ion Chicu în cadrul briefingului de presă din 18 mai, după ședința comună cu șeful statului și a speakerului parlamentului.

Potrivit lui Chicu, Avia Invest a intrat în incapacitate de plată. Conturile au fost blocate. Statul va declanșa chiar astăzi procedura de insolvabilitate”, a declarat Chicu.

Chicu mai spune că potrivit contractului, dacă compania intră în incapacitate de plată, concesionarea aeroportului va fi anulată.

Pe 14 mai, președintele Igor Dodon a anunțat că statul dispune de 3 mijloace pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Unul dintre acestea prevede insolvabilitatea companiei Avia Invest, din cauza datoriilor acumulate față de stat. Potrivit lui Igor Dodon, suma se ridică la 50-60 mln de lei.

Menționăm că reprezentanții companiei Avia Invest au anunțat că organizează astăzi o conferință de presa cu tema: „Atacul raider al lui Dodon asupra AVIA IVEST”. Aceasta se va desfășura la ora 11:00. NM va reveni cu detalii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: