Hânceștiul, sub Cod Roșu de COVID-19. Ce restricții au fost impuse?
Full Article 1 minutes read

Hânceștiul, sub Cod Roșu de COVID-19. Ce restricții au fost impuse?

La Hâncești, a fost instituit codul roșu de pericol epidemiologic, din cauza creșterii numărului infecțiilor cu coronavirus. Decizia a fost luată pe 16 martie de către comisia pentru situații de urgență din raion.

Conform deciziei comisiei, comerțul stradal a fost interzis în oraș până la 1 aprilie. Toate barurile vor fi închise, iar cafenelele vor avea voie să admită nu mai mult de 20 de clienți. În magazine pot exista de la cinci la 20 de clienți. În parcuri, este permis să se adune în grupuri de cel mult trei persoane. Iar persoanelor peste 63 de ani nu li se recomandă să iasă din casă fără nevoie specială.

În școlile din Hâncești, doar elevii claselor primare și absolvenții pot fregventa școlile. Cu toate acestea, clasele ar trebui să fie doar pe jumătate suplinite.

Tot în Hâncești, până la 1 aprilie a fost interzisă organizarea slujbelor în biserici. În același timp, nu mai mult de 20 de persoane pot participa la înmormântări.

Toți locuitorii orașului au fost îndemnați să nu-și părăsească casele inutil, să poarte măști, să păstreze distanța și să folosească dezinfectanți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: