Hocheistul rus Ivan Fedotov ar fi fost reținut pentru sustragerea de la serviciul militar
Full Article 2 minutes read

Hocheistul rus Ivan Fedotov ar fi fost reținut pentru sustragerea de la serviciul militar

Portarul rus de hochei pe gheață și membru al echipei naționale a țării, Ivan Fedotov, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut pe 1 iulie la Sankt Petersburg. Fedotov este suspectat că s-ar fi sustras de la serviciul militar și că ar fi părăsit consiliul de recrutare în armată. Publicația online Fontanka scrie că Fedotov ar fi atras asupra sa atenția după ce, recent, a semnat un contract cu un club american de hochei.

Potrivit sursei citate, vineri după-amiază, forțele de ordine au descins pe mai multe adrese care îl vizau pe hocheist. Corespondentul Match TV Anna Andronova, care se afla cu jucătorul de hochei în momentul arestării, a declarat că aproximativ zece persoane l-au întâlnit pe jucătorul de hochei lângă Palatul de Gheață din Sankt Petersburg. Doi dintre ei purtau măști și camuflaj, restul erau în civil. Forțele de securitate nu i-au explicat jurnalistei motivul reținerii.

Reținerea a fost precedată de un apel din partea parchetului militar la Ministerul Afacerilor Interne, a scris Fontanka. Parchetul a precizat că „există suficiente motive pentru a-l considera pe Fedotov un evazionist al armatei” și ar putea fi suspectat că s-a sustras de la serviciu (articolul 328 din Codul penal). Mai târziu, Fontanka și Baza au raportat că Fedotov a fost reținut și dus la biroul militar de înregistrare și înrolare.

Fedotov joacă în CSKA (Clubul Sportiv al Armatei Centrale) din iulie anul trecut. În luna mai a acestui an, a devenit cunoscut faptul că a semnat un contract cu Philadelphia Flyers, club american de hochei. Anterior, nu a fost raportat că Fedotov ar putea fi trimis în armată. CSKA a declarat că a aflat despre reținerea portarului din presă și a adăugat: „Suntem siguri că autoritățile competente vor rezolva totul”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: