HoReCa cere CESP să permită desfășurarea nunților și cumetriilor în capitală (DOC)
Full Article 2 minutes read

HoReCa cere CESP să permită desfășurarea nunților și cumetriilor în capitală (DOC)

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova  (MĂR) solicită Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău să anuleze restricțiile impuse unităților de alimentație publică. Într-o scrisoare publicată pe 7 mai, reprezentanții MĂR solicită permisiunea organizării petrecerilor cu până la 50 de participanți. 

„Considerăm inoportune menținerea restricțiilor cu privire la programul de activitate (ora 22:00) a unităților de alimentație publică și a interzicerii evenimentelor festive cu caracter unic în totalitate. În acest sens, am înaintat o solicitare către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău”, au menționat reprezentanții MĂR.

Asociația solicită:

1. scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică pe municipiul Chișinău;

2. permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane în unitățile publice pe municipiul Chișinău;

3. permiterea activității teraselor de vară pe municipiul Chișinău, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare.

Restricțiile respective au fost impuse la sfârșitul lunii noiembrie 2020, de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Reprezentanții Comisiei nu au venit, deocamdată, cu o reacție. Membrii acesteia se vor întruni în ședință pe 8 mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: