Hotărârea de eliberare condiționată a lui Vlad Filat va fi atacată cu recurs
Full Article 2 minutes read

Hotărârea de eliberare condiționată a lui Vlad Filat va fi atacată cu recurs

Hotărârea de eliberare condiționată a fostului prim-ministru, Vlad Filat va fi atacată cu recurs, în instanța superioară, de către noua administrație a Penitenciarului nr. 13. Declarația a fost făcută ieri, 4 decembrie, de către ministrul Justiției, Fadei Ngacevschi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

„Administrația Penitenciarelor și a Penitenciarului nr. 13 au decis că mâine dimineață va fi depus recurs împotriva încheierii judecătoriei Ciocana pentru că există anumite elemente care creează suspiciuni cu privire la legalitatea întregului proces”, a precizat ministrul Justiției.

Fadei Nagacevschi a mai spus că vrea să se asigure că nu a existat „ingerință politică” pentru eliberarea înainte de termen a fostului politician.

„Cazul Filat demonstrează că, în termenul acesta de șase luni de aflare în funcție a ex-ministrei justiției, multe lucruri nu s-au schimbat și aceasta este o probă veridică că lucrurile nu stau atât de bine cum se pretindea”, a explicat Nagacevschi.

Ministrul Justiției a mai spus că ar putea fi modificată legislația, dacă se va demonstra că există anumite lacune și că normele legislative cu privire la eliberarea condiționată din detenție pot fi interpretate abuziv.

„Eu nu consider că sistemul compensatoriu se aplică cumulativ cu sistemul de eliberare condiționată înainte de termen. Lucrurile nu stau tocmai bine la aplicarea respectivei legislații și eu am să clarific chestiunile date”, a subliniat ministrul Justiției.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat condiționat printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, în data de 3 decembrie. Decizia a fost luată de judecătorul Victor Rațoi. Fostul prim-ministru a fost condamnat, în 2016, la nouă ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă.

Ieri, 4 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon a declarat că eliberarea lui Filat ar fi fost pregătită de fosta guvernare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: