chisinau.md

Hramul Orașului Chișinău pe timp de pandemie: Ce au pregătit autoritățile

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului, ca, de Hramul orașului, pe 14 octombrie 2020, să opteze pentru participarea la activitățile cultural-artistice din sectoare, pentru a evita aglomerările mari de oameni și a respecta măsurile de prevenire a infecției COVID-19.  

Evenimentele care vor fi organizate în diferite locaţii și aproximativ la aceleași ore, vor fi transmise live, asfel ca cetățenii să poată asculta muzică în parcuri, zone verzi și chiar de acasă. În acest sens, manifestările cultural – artistice, vor putea fi urmărite în direct la Televiziunea Națională Moldova1şi pe portalul privesc.eu.

Potrivit primăriei Chișinău, pe parcursul întregii zile, în sectoarele capitalei vor avea loc recitaluri de muzică de diverse genuri, târguri ale meșterilor populari și de produse ECO, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto, recitaluri de poezie, expoziții de carte și de măști, cinema în aer liber, demonstrații teatralizate de măiestrie hipică, spectacole muzical-literare cu dedicație orașului Chișinău etc.

Astfel, menționăm că evenimentele dedicate Hramului Chișinăului vor fi desfășurate, atât în centrul urbei, precum și în sectoare: în scuarul Monumentului Doinei și Ion Aldea-Teodorovici, la Rotonda din Parcul „Valea Morilor” și la Scările de Granit, în Parcul Ștefan cel Mare, în preajma Porților Sfinte, pe strada pietonală E. Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, în Parcul „Alunelul”, în scuarul de pe strada Bucuriei sau în Parcul „La Izvor” etc.

Mai multe detalii despre programul evenimentelor puteti citi AICI

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: