Cea mai mică temperatură înregistrată în Europa. Pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă a atins 10 cm
Full Article 2 minutes read

Cea mai mică temperatură înregistrată în Europa. Pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă a atins 10 cm

Iarnă se face simțită în România. Pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă depus a atins 10 centimetri și continuă să ningă. La stația meteo de la Vârful Omu au fost înregistrate minus 8,5 grade Celsius, cea mai mică temperatură înregistrată în Europa, ieri, transmite digi24.

„Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel”, a anunțat Direcția de Drumuri Brașov, pe 23 septembrie.

În zonă continuă să ningă, iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade. Stratul de zăpadă atinge în unele zone zece centimetri.

Direcția de Drumuri Brașov avertizează șoferii că, deși circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, trebuie să circule cu prudență pe toate drumurile montane și să nu se aventureze în zone cu zăpadă dacă nu au mașina pregătită pentru iarnă.

Ieri, pe Vârful Omu au fost -8,5°C, în timp ce în Rusia au fost -8,2°C la Kepino, iar în Finlanda -6,5°C. Ziua a fost cea mai friguroasă de la începutul toamnei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: