Ignatiev susține că oamenii ar găsi în grădini și curți „parașutiști”. Biroul de reintegrare: tehnici de dezinformare
Full Article 2 minutes read

Ignatiev susține că oamenii ar găsi în grădini și curți „parașutiști”. Biroul de reintegrare: tehnici de dezinformare

Vitalii Ignatiev, responsabil de relațiile externe ale regiunii transnistrene, susține că ar fi existat cazuri când civilii din regiune ar fi depistat „în grădini, curți și pe pășuni”, grupuri de persoane înarmate, care nu ar vorbi românește. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru presa locală și preluată de RIA Novosti – una dintre cele mai mari agenții pro-Kremlin din Rusia. Contactați de NM pentru o replică, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au calificat spusele lui Ignatiev drept „tehnici uzuale de dezinformare”, care ar avea ca scop punerea „în lumină nefavorabilă a eforturilor autorităților Moldovei în raport cu locuitorii din raioanele de est ale țării”.

Pe 23 mai, agenția de stat rusă Ria Novosti a publicat o declarație a lui Vitalii Ignatiev, conducătorul instituției de la Tiraspol responsabilă de „relații externe”. Cel din urmă a spus, într-un interviu, că „militarizarea Moldovei este calea spre escaladare și tensiune”.

Această amenințare nu poate fi exclusă. Văd adresările populației, a cetățenilor noștri, a locuitorilor Transnistriei, a populației moldovenești, care în grădinile lor, în curțile lor, păscând o turmă de oi dau peste grupuri de luptă, parașutiști de neînțeles, oameni ciudați, care nu vorbesc în limba moldovenească, în limba română. O situație foarte ciudată. Aș spune chiar nesănătoasă”, a spus Ignatiev, relatează agenția de stat rusă.

Solicitați de NewsMaker pentru o reacție, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că Tiraspolul „recurge la tehnici uzuale de dezinformare a opiniei publice”.

În perimetrul Zonei de Securitate și în regiunea transnistreană sunt foarte multe probleme și situații ce necesită clarificare, transparență și soluționare. Or, aceste aspecte sunt constant trecute cu vederea la Tiraspol, care recurge la tehnici uzuale de dezinformare a opiniei publice pentru a pune în lumină nefavorabilă toate eforturile pozitive ale autorităților Republicii Moldova în raport cu locuitorii săi din raioanele de est ale țării”, au comunicat reprezentanții Biroului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: