Igor Dodon, despre coaliția PSRM-PDM și planurile după prezidențiale: „În guvern vor fi remanieri, la sigur”
Full Article 3 minutes read

Igor Dodon, despre coaliția PSRM-PDM și planurile după prezidențiale: „În guvern vor fi remanieri, la sigur”

Igor Dodon susține că vor fi operate remanieri în actualul guvern, după alegerile prezidențiale. În cadrul ediției din 27 septembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4, acesta s-a arătat convins că va obține un nou mandat de șef de stat și a precizat că vor fi demiși atât miniștri din partea Partidului Socialiștilor, cât și din partea Partidului Democrat. Totuși, Igor Dodon susține că în fruntea executivului va rămâne Ion Chicu.

Igor Dodon este convins că actualul guvern este printre cele mai bune din ultimii ani, cel puțin „blocul social-economic”.

„În guvern vor fi remanieri, la sigur. Nu voi spune cine, timpul va arăta, dar de peste tot vor fi (PSRM și PDM, NM). Remanieri trebuie să fie, dar prim-ministrul va rămâne, probabil, cel care este acum. Până la următoarele alegeri – anticipate sau care vor fi ele”, a declarat Igor Dodon.

În privința coaliției PSRM-PDM, Igor Dodon a răspuns: „Acordul de coaliție este în vigoare, dar mandate din partea PD-ului pentru a implementa acest acord nu sunt. Noi numărul de mandate l-am asigurat pentru această coaliție – atunci aveam 36, acum avem 37. Dar pentru a vota un președinte de parlament sau un prim-ministru este nevoie de 51. Să găsească 14 mandate și ne așezăm și discutăm”.

Igor Dodon s-a arătat nedumerit de decizia PDM de a nu susține niciun candidat la alegerile prezidențiale, în cadrul primului tur de scrutin.

„Mulți dintre ai noștri nu înțeleg de ce. Suntem într-o coaliție, i-am susținut cu membri în guvern și i-am susținut chiar și după ce au plecat jumătate dintre deputații lor de atunci. Am fost corecți și onești. Primarii de la PD sunt gata să ne susțină și ne susțin. Era logic să fie o decizie la nivel central, dar probabil au crezut că așa e mai bine. Timpul va arăta dacă așa a fost mai bine sau nu”, a comentat Dodon.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. La scrutin participă 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă. Potrivit datelor prezentate de Baromentrul Opiniei Publice, cele mai multe șanse de a accede în turul doi de scrutin le au Igor Dodon și Maia Sandu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: