Igor Dodon, reales președinte al PSRM: „Țara este transformată, pas cu pas, într-un pustiu”
Full Article 3 minutes read

Igor Dodon, reales președinte al PSRM: „Țara este transformată, pas cu pas, într-un pustiu”

Igor Dodon a fost ales în calitate de președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), după ce în decembrie 2023 s-a modificat statutul formațiunii și a fost reintrodusă această funcție. Decizia a fost aprobată la al XIX-lea Congres extraordinar al PSRM, care a avut loc pe 23 martie.

Igor Dodon, reales președinte al PSRM

Potrivit unui comunicat publicat de PSRM, la Congresul extraordinar al partidului au participat 204 de delegați din toate raioanele țării.

Cu unanimitate de voturi, Igor Dodon a fost reales în calitate de președinte al PSRM.

După ce a fost reales președinte al PSRM, Igor Dodon a susținut un discurs în fața colegilor săi de partid. Politicianul le-a mulțumit pentru încrederea acordată, exprimându-și convingerea că formațiunea va reuși să obțină „noi victorii politice care să asigure un viitor prosper” Republicii Moldova.

Dodon s-a referit și la situația politică din țara noastră menționând importanța lui 2024 – anul alegerilor prezidențiale.

Țara e transformată, pas cu pas, într-un pustiu. Fără oameni, fără instituții, fără independență, fără viitor. Încă un mandat pentru Maia Sandu și PAS va conduce la dispariția noastră ca țară integră și ca popor distinct”, a spus el.

Liderul PSRM a declarat că există „o alternativă” pentru președinta Maia Sandu – „proclamarea interesului național al Republicii Moldova drept scop politic suprem”. Dodon a menționat, printre altele, că interesul național al Republicii Moldova constă în promovarea „unei politici externe echilibrate, menținerea statalității, independenței, suveranității, neutralității și în necesitatea restabilirii integrității teritoriale a țării”.

Haideți să terminăm cu practica asta de a ne uita în gura străinilor! Haideți să punem în centrul vieții noastre statale pe noi înșine – pe cetățenii Republicii Moldova, țara noastră, interesele noastre naționale și viitorul nostru!”, a comunicat acesta.

Comitetul Executiv Politic al PSRM are o nouă componență

Totodată, astăzi, a fost aleasă o nouă componență a Comitetului Executiv Politic al PSRM, în număr de 9 persoane: Igor Dodon, Vlad Batrîncea, Olga Cebotari, Grigore Novac, Vladimir Odnostalco, Adela Răileanu, Alla Pilipețcaia, Grigore Uzun.

***

Precizăm că, în decembrie 2021, Congresul extraordinar al PSRM a modificat statutul partidului, după ce Igor Dodon a demisionat din funcția de președinte. Astfel, a fost desființată funcţia de preşedinte al partidului, atribuţiile acestuia fiind transmise organului central al formaţiunii – Comitetului Executiv Politic, care este desemnat de către Consiliul Republican al PSRM pe un termen de 4 ani. Din numărul membrilor Comitetului Executiv Politic se stabilise că va fi ales secretarul executiv, pentr un mandat de un an.

Pe 10 aprilie 2023, Igor Dodon a fost ales secretar executiv al PSRM, la prounerea socialistului Vlad Batrîncea, care deținea la acel moment funcția respectivă. Iar, pe 19 decembrie 2023, Congresul extraordinar al PSRM a modificat, din nou, statutul partidului, fiind reintrodusă astfel funcția de președinte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: