Igor Grosu a discutat la telefon cu președintele Radei Supreme a Ucrainei și cu cel al Camerei Deputaţilor Parlamentului României
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu a discutat la telefon cu președintele Radei Supreme a Ucrainei și cu cel al Camerei Deputaţilor Parlamentului României

Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat pe 2 august, la telefon, cu Dmytro Razumkov, președintele Radei Supreme a Ucrainei. În ajun, acesta a purtat o discuție cu Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor Parlamentului României.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a speakerului Igor Grosu, acesta a discutat cu omologul său ucrainean despre cooperare pe dimensiunea parlamentară.

„Avem multe probleme similare ce trebuie soluționate, dar totodată şi mai multe oportunităţi şi capacităţi de cooperare. În curând, atât ţara noastră, cât și Ucraina vor aniversa 30 de ani de la Independență, cu care ocazie am transmis cele mai calde felicitări omologului meu dându-i asigurări că pentru Republica Moldova, Ucraina a fost şi va rămâne un bun vecin şi un partener credibil”, a menționat Grosu.

Oficialii au discutat și despre conflictele regionale.

„Din păcate, ambele țări au parte de probleme comune: sărăcia, corupția și conflicte regionale nestinse. I-am dat asigurări domnului Razumkov că Republica Moldova respectă integritatea teritorială a Ucrainei și pledează pentru pace și liniște în regiunea noastră. La final, am convenit să ne intensificăm eforturile de cooperare și să facem tot posibilul ca cetățenii din ambele țări să aibă parte de siguranţă şi un trai mai bun”, a conchis Igor Grosu.

Cei doi politicieni au convenit să efectueze un schimb de vizite în cel mai apropiat timp.

Pe 1 august, Igor Grosu a discutat cu Ludovic Orban.

„România a fost şi rămâne un susținător al proceselor democratice din Republica Moldova și a venit mereu în ajutorul cetățenilor noştri în cele mai dificile momente. În cadrul discuţiei am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante, care vor avea drept finalitate ridicarea nivelul de trai al cetăţenilor din stânga Prutului”, a menționat președintele Legislativului Igor Grosu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: