Igor Grosu a spus dacă „Z”, „V” și panglica Sfântul Gheorghe ar putea fi interzise în R. Moldova
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu a spus dacă „Z”, „V” și panglica Sfântul Gheorghe ar putea fi interzise în R. Moldova

Președintele Parlamentului a declarat că simbolurile care „propagă războiul nu trebuie să aibă loc în societatea moldovenească”. În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Igor Grosu a menționat că în viitorul apropiat, va fi o claritate pe acest subiect. 

Fiind întrebat dacă Republica Moldova poate interzice însemnele războiului „Z” și „V”, Grosu a spus: „Răspunsul meu este foarte clar și simplu: poate și poate… și puțină răbdare. Eu zic să avem puțină răbdare. Noi suntem pe aceeași undă cu toată societatea”, a precizat el.

„Răbdare pentru pregătirea unui proiect?” – a fost întrebat Grosu. „Simbolurile, însemnările, tot felul de lucruri de astea care propagă războiul, care propagă violență nu trebuie să aibă loc în societatea moldovenească”, a răspuns șefia Parlamentului.

El a mai dat de înțeles că printre simbolurile interzise se va regăsi și panglica Sfântul Gheorghe.

„Este vorba despre toate cele care promovează războiul, care nu au nimic în comun cu simbolica statului cu alte lucruri”, a precizat oficialul moldovean.

Întrebat dacă până la 9 mai va fi claritate pe acest subiect, Grosu a spus că „e departe, va fi mai aproape”.

***

Postul federal de televiziune „Pervîi Kanal” a difuzat pe 24 martie o emisiune dedicată semnificației literelor „Z” și „V”, care au devenit simboluri ale „operațiunii speciale”, așa cum numește Moscova războiul început în Ucraina. Rușii au spus că, de fapt, aceste litere nu sunt latine, ci din slavona veche, iar mesajul acestora nu este cel care pare la prima vedere.

Citiți și Ce înseamnă „Z”, simbolul militar misterios de pe tancurile rusești și de pe costumele unor sportivi.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: