Igor Grosu, după întrevederea cu Klaus Iohannis: „M-am bucurat să aud că România va fi alături de noi în realizarea parcursului european”
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu, după întrevederea cu Klaus Iohannis: „M-am bucurat să aud că România va fi alături de noi în realizarea parcursului european”

În cadrul vizitei de la București, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis.

Igor Grosu a mulțumit șefului statului român pentru ajutorul constant pentru cetățenii moldoveni.

„M-am referit în special la ajutorul acordat pe timpul pandemiei – loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19; cele peste 500 de mii de doze de vaccin donate de Guvernul de la București, cele 6 000 de tone de motorină, care au venit în susținerea agricultorilor noștri afectați de secetă”.

Președintele Parlamentului a reiterat că noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniul justiției.

„M-am bucurat să aud că România va fi alături de noi în realizarea parcursului european. Doar prin eforturi comune vom reuși să facem lucruri frumoase pentru cetățenii noștri”, a conchis Igor Grosu.

Menționăm că Igor Grosu se află într-o vizită oficială la București, prima în calitate de șef al Legislativului, la invitația președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban. Din delegația Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte alți zece deputați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: