Igor Grosu: „Ne propunem ca joia următoare să avem guvernul votat”
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu: „Ne propunem ca joia următoare să avem guvernul votat”

Deputații se vor întruni în ședință joi, 5 august, pentru a vota guvernul Gavrilița. Declarații în acest sens a fost făcute de președintele parlamentului, Igor Grosu, în platoul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

„Ne propunem ca joia următoare să avem guvernul votat. Luni, Natalia Gavrilița va prezenta programul așa cum a declarat, va fi prezentată garnitura guvernamentală. Până miercuri, probabil vor mai fi consultări publice pe program cu sindicatele, patronatele, mediul de afaceri, astfel ca miercuri să ajungă programul și lista în parlament. Biroul permanent va fi convocat în ședință ca să decidem convocarea sesiunii extraordinare”, a spus Igor Grosu.

„La baza programului de guvernare a fost programul nostru electoral, promisiunile pe care le-am făcut în campanie. În guvern vom avea oameni care s-au afirmat în afara țării, oameni care au obținut acolo experiență și au dat curs invitației noastre. Vor fi persoane din cadrul PAS, cu afiliere clară. Vor fi persoane din diaspora, care nu sunt membri PAS, dar sunt foarte aproape valoric de PAS”, a mai spus Igor Grosu.

Acesta a mai declarat că „cetățenii vor vedea la Ministerul Justiției o persoană din PAS foarte cunoscută, cu experiență”. Fiind întrebat dacă este vorba despre Olesea Stamate sau Sergiu Litvinenco, Igor Grosu a spus că „una dintre aceste persoane ar putea să ajungă în executiv”.

Totodată, Igor Grosu a precizat că garnitura guvernamentală va fi asumată strict de PAS.

Menționăm că pe 30 iulie, președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a nominalizat-o pe Natalia Gavrilița drept candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: