Igor Munteanu și Renato Usatîi au depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă la prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Igor Munteanu și Renato Usatîi au depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă la prezidențiale

Liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu și cel al  Partidul Nostru, Renato Usatîi, au depus, pe 22 august, actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă necesar colectării semnăturilor pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Munteanu a declarat că dorința de a fi activ în alegerile prezidențiale „nu este un moft, nu este o opțiune sezonieră, este o opțiune rațională”.

În opinia mea și a camarazilor de la CUB, Republica Moldova are nevoie de un președinte al tuturor cetățenilor, nu de un paravan pentru clientela de partid. Noi nu acceptăm ca drumul european să fie drumul pe care să ne fie frică să vorbim, fiind vânați de instituțiile represive ale statului, iar șantajul războiului hibrid să înlocuiască discuțiile despre bunăstare, dezvoltare”, spune Munteanu.

Potrivit unui comunicat al „Partidului Nostru”, din grupul de inițiativă care-l vor susține pe Renato Usatîi la prezidențiale, fac parte 100 de cetățeni cu drept de vot. Imediat ce va fi înregistrat, va începe colectarea semnăturilor în întreaga țară. Renato Usatîi a anunțat că va merge personal în localitățile din republică pentru a discuta cu oamenii și a aduna semnături în susținerea candidaturii sale.

Igor Munteanu și Renato Usatîi au depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă la prezidențiale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe 9 august, Igor Munteanu, liderul CUB, a anunțat că membrii Coaliției nu vor susține candidatura lui Octavian Țîcu la președinție și vor părăsi Blocul „Împreună”. Munteanu a declarat despre Țîcu că este „un candidat conservator”. Ca reacție, Dinu Plîngău, liderul Platformei DA, a spus că Munteanu a făcut declarația „din emoție, fiind supărat că nu a fost susținut pentru a fi propus drept candidat al Blocului la președinția Republicii Moldova”. Detalii AICI.

Renato Usatîi a fost desemnat candidat pentru alegerile prezidențiale de către Consiliul Național al Partidului Nostru, pe 21 august, cu unanimitate de voturi. La evenimentul desfășurat la Palatul Republicii, care a adunat sute de oameni, Usatîi a urcat pe scenă pe fundalul melodiei „Moldovenii când se strâng” de Mihai Volontir. Detalii AICI.

***
Pe 21 august a început desemnarea și înregistrarea candidaților la președinția Republicii Moldova. Partidele politice și blocurile electorale pot, de asemenea, să solicite înregistrarea ca participanți la referendum. Menționăm că campania electorală în Republica Moldova va începe pe 20 septembrie 2024. Detalii AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: