Igor Sandler a murit din cauza coronavirusului. Dosarul în care era acuzat de trafic de copii urma să fie rejudecat
Full Article 2 minutes read

Igor Sandler a murit din cauza coronavirusului. Dosarul în care era acuzat de trafic de copii urma să fie rejudecat

Fostul director al Internatului Nr.3 Igor Sandler a murit din cauza complicațiilor provocate de infectarea cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru NM de către avocatul său, Roman Aronov, care a precizat că decesul s-a produs pe 3 decembrie. Apărătorul lui Sandler a mai spus că acesta suferea de mai multe afecțiuni cronice.

Vestea despre moartea lui Sandler a venit din partea apropiaților săi, care au publicat mesaje de condoleanțe pe Facebook. Ulterior, informația a fost confirmată pentru NM de către avocatul victimei, Roman Aronov. Potrivit acestuia, starea de sănătate a lui Sandler s-a înrăutățit cu puțin timp înainte de deces.

„Covid-19 și-a spus cuvântul asupra bolilor cronice de care suferea, care și așa s-au acutizat în timpul detenției în penitenciar. Sistemul său imunitar era afectat după detenție, iar din păcate, ieri a decedat”, a precizat Aronov.

Igor Sandler avea 48 de ani. El va fi înmormântat pe 6 decembrie, la cimitirul Sf. Lazăr din capitală.

***

Numele lui Sandler a devenit faimos după ce, în septembrie 2018, a fost condamnat la 17,5 ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru trafic de copii și exploatare sexuală a minorilor. În același dosar a fost condamnat la 17 ani de închisoare omul de afaceri Vladimir Drebot. Magistrații i-au obligat, totodată, să achite compensații morale victimei – circa 900 de mii de lei.

Potrivit acuzării, Sandler l-a obligat pe unul dintre elevii internetului să presteze servicii sexuale lui Drebot. „Cu permisiunea directorului, copilul dintr-o familie social-vulnerabilă, din mai până în septembrie 2017 a locuit într-un apartament închiriat de businessman, unde a fost exploatat sexual. În septembrie, copilul a fost salvat de către autoritățile tutelare”, a precizat Procuratura. În afară de asta, potrivit procurorilor, copiii din instituția respectivă erau supuși abuzurilor și unor tratamente crude, erau pedepsiți aspru pentru rezultate slabe sau încălcarea disciplinei. Conducerea internatului, avocații și Sandler însuși au negat informațiile.

Dosarul a fost discutat și în parlament, iar guvernul a dispus efectuarea unor verificări în internatul condus de Sandler.

Pe 24 septembrie 2020, Curtea de Apel Chișinău a decis rejudecarea dosarului, iar Sandler și Drebot au fost eliberați chiar în sala de judecată, fără restricții de circulație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: