IGSU

IGSU a înaintat primele versiuni în cazul incendiului de pe bulevardul Moscovei. Ce au constatat specialiștii

După efectuarea cercetărilor, Laboratorul Experimental Antiincendiar al IGSU a înaintat primele trei versiuni privind cauzele producerii incendiului la o secţie de vopsire a sticlelor de pe bulevardul Moscovei nr. 21. Informația a fost făcută publică de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI (IGSU), astăzi, 10 ianuarie. 

Potrivit sursei citate, prima ipoteză lansată de specialişti este un scurtcircuit în reţeaua electrică. Cea de-a doua versiune este incendiere intenţionată, iar a treia versiune înaintată spre examinare este încălcarea procesului tehnologic. Cauza finală a izbucnirii incendiului urmează să fie expusă într-un raport după elucidarea tuturor circumstanţelor.

Amintim că miercuri, 8 ianuarie, un incendiu s-a produs într-un atelier de vopsire a sticlelor de pe bulevardul Moscovei. Incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi, iar pentru lichidarea acestuia au intervenit 55 de pompieri şi salvatori cu 10 autospeciale. Nici o persoană nu a avut de suferit. 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: