„Îl rog pe Ceban să acționeze rațional”. Spînu a comentat declarația lui Ceban, privind sistarea circulației troleibuzelor
Full Article 3 minutes read

„Îl rog pe Ceban să acționeze rațional”. Spînu a comentat declarația lui Ceban, privind sistarea circulației troleibuzelor

Criza din domeniul energiei electrice cu care se confruntă țara noastră nu va afecta în nici un fel circulația troleibuzelor în municipiul Chișinău. Asigurarea vine din partea viceprim-ministrului și ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după ce astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei, edilul de Chișinău, Ion Ceban, a declarat că i s-ar cere să „oprească” troleibuzele, din cauza deficitului de electricitate. Spînu dă asigurări că economiile de energie electrică ale municipalității nu vor fi făcute din contul spitalelor, școlilor sau a transportului public.

„Toate troleibuzele trebuie să meargă în continuare în Chișinău. Economiile de electricitate ale municipiului nu trebuie făcute din contul spitalelor, școlilor și al unor condiții normale de transport pentru locuitori. Existe multiple metode de a reduce consumul de energie electrică în oraș care să nu afecteze dramatic viața cetățenilor”, a scris Andrei Spînu într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram.

Vicepremierul l-a chemat pe edilul de Chișinău la responsabilitate și conlucrare. În mesajul postat, Spînu a reiterat mesajul difuzat și anterior, prin care îi cere lui Ceban să deconecteze instalațiile decorative, care consumă energie electrică.

„Îl rog pe domnul Ion Ceban să acționeze rațional, ca un primar responsabil și nu ca un politician egoist care profită de nenorocirea oamenilor pentru a-și face capital politic. (…) În contextul în care fiecare familie face ce poate acasă pentru a economisi, un primar care consumă în exces, cu intenția de a arunca apoi vina pe alții, arată lipsă de respect și cinism față de cetățeni”, a mai scris Spînu.

Amintim că primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei din 24 octombrie, că locuitorii municipiului Chișinău ar putea rămâne fără troleibuze. De vină ar fi deficitul de energie electrică. Edilul nu a precizat când ar putea fi oprită activitatea transportului public și a recunoscut că nu primit o solicitare oficială în acest sens. Contactați de NM, reprezentanții Guvernului au precizat că nu intenționează să facă un astfel de demers.

De menționat că membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS) se reunesc astăzi, 24 octombrie, cu începere de la ora 18:00, în ședință. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială. CSS va evolua situația din domeniul securității energetice.

Începând cu 24 octombrie, Republica Moldova va avea un deficit de energie electrică. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a declarat că contractele comerciale semnate de SA Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 și 23:00.  În acest sens, ministrul reiterează apelul de a economisi energia electrică. Pe 23 octombrie, Spînu a declarat că pentru astăzi nu sunt planificate deconectări. Situația rămâne incertă, deocamdată, în ceea ce privește perioada imediat următoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: