„Îl voi acționa în judecată”. Năstase, indignat de informațiile comunicate despre el la Jurnal TV, a intervenit în direct VIDEO

Candidatul la prezidențiale Andrei Năstase a intervenit în direct, la dezbaterile electorale de la Jurnal TV. S-a întâmplat după ce moderatorul dezbaterilor a spus că Năstase a fost văzut în această campanie electorală împreună cu Irina Vlah, Alexandr Stoianoglo și Natalia Morari la un hotel din Chișinău. Prezentă în platoul dezbaterilor, reprezentanta lui Năstase Inga Grigoriu a menționat că nu cunoaște asemenea informație. Peste câteva minute, la telefon, Năstase a respins informația comunicată de prezentator și a anunțat că îl va acționa în judecată. 

„Din informații nu sută la sută veridice… deci este documentat și clar, noi am văzut acest lucru. În această campanie electorală, domnul Năstase s-a întâlnit la un hotel din Chișinăul cu Irina Vlah, Alexandr Stoianoglo și Natalia Morari, de ce s-au întâlnit? De ce s-a întâlnit Andrei Năstase cu acești trei?”, a întrebat-o pe Inga Grigoriu moderatorul dezbaterilor Dumitru Mișin.

Inițial, Grigoriu a spus că Irina Vlah are un oficiu închiriat vizavi de oficiul lui Andrei Năstase. „Poate dumneavoastră nu ați făcut investigațiile corect, s-ar fi întâmplat că noi peste drum ne-am fi (nota red. întâlnit). Dar în rest nu cunosc această informație”, a comunicat Grigoriu.

Peste câteva minute a intervenit și Andrei Năstase, la telefon. „Aș vrea să revenim la întrebarea care ați spus-o anterior. Domnul Năstase tocmai este pe fir”, a anunțat Grigoriu.

„Transmit pe această cale tuturor cetățenilor Republicii Moldova, niciodată nu am avut vreo întâlnire cu numiții de către acest domn pe nume Mișin. Este un fals, este o minciună, iar dânsul nu este decât un killer mediatic. Îl voi acționa în instanța de judecată și îl voi duce până în pânzele albe pentru această minciună”, a comunicat la telefon Năstase.

„Domnule ați fost văzut pentru că era și un forum acolo, la care participau colegii mei”, a fost replica prezentatorului.

„O să-l pun să plătească daune morale. (… ) Niciodată în viața mea nu m-am întâlnit cu Natalia Morari, cu Irina Vlah, cu Stoianoglo. Niciodată în general”, a adăugat Năstase.

Între timp, prezentatorul TV a spus că nu se poate „continua în acest fel”, făcând referire la intervenția lui Andrei Năstase la telefon. Iar Inga Grigoriu a fost nevoită să întrerupă discuția telefonică.

„Doamna Grigoriu, noi am fost acolo la un forum. Era în fața noastră, deci dumneavoastră în aceste momente faceți show”, a continuat moderatorul dezbaterilor.

Ulterior Năstase, nemulțumit, a vorbit la subiect și într-un live pe o rețea de socializare: „Este inadmisibil să lansezi în spațiul public asemenea porcării. (…) Păi dacă m-ai văzut, de ce nu ai reacționat domnule? De ce nu ai fotografiat? De ce nu ai filmat? (…) Cum domnule să afirmi că eu m-am întâlnit cu Vlah, cu Stoianoglo și cu Natalia Morari la un restaurant fără ca să aduci vreo probă? Tot așa puteai să spui că am fost toți împreună la o saună”.

Andrei Năstase și-a început activitatea publică în calitate de fondator și lider al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, preluând ștafeta mișcării protestatare din 2015, scrie alegeri.md. A participat la alegerile din 2016 pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forțelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câștigat în 2018 alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. După invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mișcării de Rezistență ACUM.

Năstase a fost și ministru al Afacerilor Interne, mai târziu – și consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

În decembrie 2022, Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC, după ce consilierii municipali au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Atunci consilierul municipal Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. Totodată, Năstase a spus că reprezentanții Platformei DA din CMC și-au înaintat demisia din partid, dar nu își vor depune mandatele de consilieri.

În mai 2024, Năstase a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale și că va participa la scrutin în calitate de candidat independent.

Între timp, pe 5 septembrie, Năstase a anunțat că își va crea partid politic după alegerile prezidențiale.

Pe 23 septembrie, Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat în calitate de candidat la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

politiadefrontiera.ro

Acte românești false pentru persoane din R. Moldova, Ucraina și Rusia? Peste 200 de percheziții în România (VIDEO)

În România au fost efectuate peste 200 de percheziții într-un dosar care vizează o rețea ce, cu ajutorul unor funcționari publici, ar fi obținut acte de identitate românești false pentru persoane din Republica Moldova, Ucraina și Rusia.

Poliția de Frontieră Română a anunțat că, pe 1 iulie, au fost efectuate 206 percheziții la sediile unor instituții publice și la locuințele unor persoane fizice. Acțiunile fac parte dintr-o cauză penală în care sunt vizați funcționari publici din județul Botoșani, suspectați de luare de mită și fals informatic. În cauză sunt cercetate și persoane care ar fi oferit mită, acestea fiind suspectate, de asemenea, de fals în înscrisuri oficiale și folosirea documentelor false.

Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, cu ajutorul unor funcționari publici de la serviciul de evidență a populației și o primărie, a obținut documente de identitate românești neconforme cu realitatea. Aceste documente au fost eliberate pentru persoane născute în Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova. Potrivit instituției române, datele nereale se referă la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă, dar și la alte atribute de identificare a persoanei, respectiv nume, prenume, data nașterii, locul nașterii, totul cu scopul obținerii de către beneficiar a unui act de identitate, a cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau a reședinței în România.

„Datele menționate, care în unele cazuri prezintă o identitate diferită de cea reală a beneficiarilor – în condițiile în care marea lor majoritate au depus certificate de cetățenie română anterior falsificate – sunt incluse în Registrul Național de Evidență a Persoanelor. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate pe baza unor certificate care atestau dobândirea cetățeniei române și care anterior au fost falsificate, cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv și chiar fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și implicit fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, a comunicat Poliția de Frontieră Română.

Potrivit instituției române, în anii 2023-2024, pe raza unui serviciu de evidență a populației și-au stabilit domiciliul în mod fictiv 7.000 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state, foste republici sovietice.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: