Imaginea NewsMaker, folosită din nou de escroci: promovează o schemă pentru a obține bani FOTO
Full Article 2 minutes read

Imaginea NewsMaker, folosită din nou de escroci: promovează o schemă pentru a obține bani FOTO

Portalul Stopfals.md a comunicat pe 26 iunie despre o reclamă frauduloasă, care se regăsește pe Facebook, cu utilizarea imaginii edilului capitalei Ion Ceban și a redacțiilor media NewsMaker și TV8. La accesare, pagina te duce la un articol înșelător care promovează o schemă frauduloasă de oferire a datelor personale pentru estorcare de bani. 

Portalul a menționat că o publicitate sponsorizată cu imaginea lui Ion Ceban la TV8 te îndeamnă să citești „adevărul pe care îl ascunde Ceban” iar la accesare te duce pe o pagină fake a portalului NewsMaker, foarte asemănătoare cu originalul. Aici, a menționat portalul, se regăsește „un articol înșelător/interviu fals, care promovează o schemă frauduloasă de oferire a datelor personale pentru estorcare de bani”.

Stopfals.md a prezentat și imagini în cazul schemei de escrocherie.

Imaginea NewsMaker, folosită din nou de escroci: promovează o schemă pentru a obține bani FOTO

StopFals.md

Imaginea NewsMaker, folosită din nou de escroci: promovează o schemă pentru a obține bani FOTO

StopFals.md

Nu este pentru prima dată când imaginea site-ului NewsMaker este folosită pentru reclame frauduloase pe Facebook. În iunie 2023, pe această rețea de socializare a apărut o postare sponsorizată în care era folosit screenshot-ul unei știri cu logo-ul NM și un titlu „senzațional” despre ex-premierul Natalia Gavrilița. Link-ul publicației ducea spre un site „de unică folosință” cu un interviu fals acordat de fosta prim-ministră prezentatorului TV Anatolie Golea, iar utilizatorilor li se cerea să-și introducă datele. Detalii AICI.

Cel mai recent caz a avut loc în iunie curent. O pagină de Facebook a publicat o postare sponsorizată despre o presupusă schemă infracțională. Cu scopul de a da „credibilitate” informațiilor, în publicație a fost folosită o imagine cu o știre despre „schemă”. În imagine a apărut logo-ul și design-ul site-ului NewsMaker și titlul așa-zisei știri: „Poliția Moldovei a arestat organizatorii unor call-center-uri, care se aflau în Bălți și Chișinău. 19 conturi ale firmelor care au legătură cu ele au fost înghețate”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: