Important pentru cetățenii aflați peste hotare: serviciile publice vor fi prestate în mod prioritar la distanță
Full Article 2 minutes read

Important pentru cetățenii aflați peste hotare: serviciile publice vor fi prestate în mod prioritar la distanță

Proiectul de lege cu privire la serviciile publice a fost votat, în ședința plenară din 23 decembrie, în lectura a doua, finală. Scopul documentului constă în crearea unui cadru juridic pentru sistemul de prestare a serviciilor publice, care să asigure accesibilitatea și calitatea acestora. Totodată, printre obiectivele inițiativei este organizarea și prestarea eficientă a serviciilor publice cetățenilor și mediului de afaceri, precum și reducerea sarcinilor administrative inutile.

„Vom schimba radical, spre bine, calitatea serviciilor publice oferite statului către cetățeni și antreprenori”, a menționat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

Un element nou este diversificarea modalităților prin care poate fi obținut serviciul public. Astfel, serviciile publice vor fi prestate în mod prioritar la distanță, fapt important în special pentru cetățenii aflați peste hotare. Totodată, persoanele care nu au posibilitatea să acceseze serviciile în format electronic vor putea apela la centrele multifuncționale din municipiile și centrele raioanele din țară.

Urmează a fi stabilită competența Guvernului de a aproba actele normative pentru organizarea și funcționarea centrelor multifuncționale și centrelor unificate de prestare a serviciilor publice.

În procesul de elaborare a proiectului de lege, a fost examinată experiența altor state, în care acest domeniu este reglementat, de asemenea, la nivel legislativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: