În 2020, noul coronavirus a luat viața a cel puțin 25 de cetățeni ai R. Moldova aflați peste hotarele țării
Full Article 2 minutes read

În 2020, noul coronavirus a luat viața a cel puțin 25 de cetățeni ai R. Moldova aflați peste hotarele țării

De la începutul pandemiei de COVID-19 și până la sfârșitul anului 2020, din cauza complicațiilor survenite în urma infecției, s-au stins din viață cel puțin 25 de de cetățeni ai R. Moldova, aflați peste hotarele țări. Cel puțin despre atâtea cazuri au fost înștiințate autoritățile țării noastre. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Italia, potrivit datelor comunicate pentru AGORA de Ministerul Afacerilor Externe și și Integrării Europene (MAEIE). Datele despre decese ajung la Ministerul Sănătății, însă în raportul zilnic nu vedem informația menționată distinct.

În perioada martie – decembrie 2020, MAEIE a fost informat despre decesul a 462 de cetățenii ai R. Moldova. Dintre aceștia, 25 de moldoveni și-au pierdut viața din cauza infecției cu COVID-19. Majoritatea deceselor sunt constatate în Italia -17 la număr. La fel, doi moldoveni au decedat în Germania și alți doi, în Marea Britanie. Câte un caz letal a fost înregistrat în Azerbaidjan, Bulgaria, Irlanda și Spania.

Doar în perioada ultimelor patru luni ale anului trecut au fost înregistrate 15 decese pe motiv de COVID-19 în străinătate, dintre care 14 cazuri în Italia și un caz în Bulgaria.

Precizăm că la 20 ianuarie, bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 3 282. În total, până la această dată 153 506 de cetățeni ai R. Moldova s-au infectat cu noul coronavirus. 143 766 de persoane s-au vindecat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: