În 31 de localități din Herson începe evacuarea obligatorie a copiilor
Full Article 50 second read

În 31 de localități din Herson începe evacuarea obligatorie a copiilor

Autoritățile ucrainene au ordonat, ca din 31 de sate din regiunea Herson, să fie evacuate familiile cu copii. Anunțul a fost făcut de șeful administrației regionale din Herson Aleksandr Prokudin. 

Potrivit oficialului ucrainean, decizia de a evacua familiile cu copii din Herson a fost luată de Consiliul de Apărare al regiunii în legătură cu atacurile frecvente ale Rusiei asupra acestor localități.

Printre localitățile de unde s-a decis evacuarea familiile cu copii sunt: Berislav, Oligovka, Sadovoe, Prioziornoe, Gavrilovka.

Ukrainskaea Pravda scrie că ca urmare a bombardamentului nocturn din 14 septembrie asupra satului Novodimitrovka, regiunea Herson, a fost ucis un băiat de 6 ani, iar fratele său de 13 ani a fost rănit. La fel au suferit răni trei vecini ai minorilor, care au încercat să-i ajute însă au nimerit sub atac.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: