„În ajunul frigului iernii”. De ziua lui Putin, Voronin l-a rugat „să întindă o mână de ajutor” poporului Moldovei
Full Article 2 minutes read

„În ajunul frigului iernii”. De ziua lui Putin, Voronin l-a rugat „să întindă o mână de ajutor” poporului Moldovei

Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) Vladimir Voronin l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia zilei de naștere. În mesaj, deputatul comunist îi cere președintelui Federației Ruse „să întindă o mână de ajutor” Moldovei în ceea ce privește livrarea de gaze.

În mesajul de felicitare pentru Putin, Voronin și-a exprimat regretul că noua conducere a țării nu construiește relații „de frăție și prietenie” cu Rusia. Mai mult, potrivit comunistului, după doar câteva luni de la scrutinul parlamentar, „oamenii deja se simt amăgiți”.

De asemenea, Voronin a menționat că știe că Putin „are o atitudine specială față de Moldova și poporul moldovenesc”.

„Îmi voi permite să vă rog, într-un moment dificil pentru poporul moldovenesc, să ajutați Moldova. Subiectul livrării de gaze și prețul pentru acestea este un subiect privind supraviețuirea cetățenilor țării. Observând grija dvs permanentă față de oameni, vă voi ruga să ne întindeți o mână de ajutor, să nu lăsați poporul moldovenesc în dificultate în ajunul frigului iernii”, a scris Voronin.

În ajun, conducerea Moldovagaz a confirmat că, în prezent, malul drept al Nistrului primește cu circa 35% mai puțin gaz decât volumul necesar și a îndemnat consumatorii să reducă cheltuielile.

Săptămâna trecută, vicepremierul Andrei Spînu a confirmat că, pe parcursul lunii octombrie, Republica Moldova va achita $790 pentru 1000m3 de gaz. Se întâmplă din cauza că precedentul contract cu Gazprom a expirat, iar autoritățile nu au reușit să încheie un nou acord. Subiectul privind livrarea gazelor va fi abordat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu în cadrul Forumul Internațional al Gazelor, care se desfășoară la Sankt Petersburg pe 7 și 8 octombrie.

Citește și mesajul de felicitare adresat de Igor Dodon pentru Vladimir Putin

Dodon susține că, în Moldova, Putin este cel mai popular lider politic mondial, „conform tuturor sondajelor”. Însă nu e chiar așa

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: