Centru Covid cu 140 de locuri în cadrul Spitalului din Bălți. Instituția are nevoie de un generator de oxigen
Full Article 2 minutes read

Centru Covid cu 140 de locuri în cadrul Spitalului din Bălți. Instituția are nevoie de un generator de oxigen

În cadrul Spitalului Clinic Bălți a fost creat un centru Covid cu o capacitate de 140 de locuri și 60 de concentratoare de oxigen. Informația a fost confirmată de către directorul instituției, Serghei Rotari, în cadrul unei discuții din 30 octombrie cu premierul Ion Chicu. Directorul spitalului a comunicat premierului necesitatea de a procura un generator de oxigen pentru spital în valoare de 2,8 milioane de lei.

x

Potrivit directprului Spitalului Clinic Bălți, la moment, instituția dispune de capacități și locuri necesare pentru a asigura tratarea pacienților din nordul țării. Totuși, medicii au nevoie de un generator de oxigen, în contextul atestării un consum de oxigen sporit în rândul pacienților.

Premierul a declarat că resursele necesare pentru achiziționarea generatorului de oxigen vor fi alocate. În plus, executivul va aloca mijloacele financiare pentru procurarea echipamentelor și dispozitivelor medicale necesare, dar și reparații curente ale edificiului destinat pacienților cu Covid-19, în sumă totală de 6,2 milioane lei.

Totodată, Ion Chicu s-a interesat despre numărul cadrelor medicale necesar pentru a face față situației. Serghei Rotari a asigurat că la acest capitol probleme nu sunt.

Menționăm că la Spitalul Clinic Bălți activează 257 medici, 637 – personal medical cu studii medii, 383 – personal medical inferior, 257- alt personal. Instituția are o capacitate de 750 de paturi și acordă  asistență medicală de staționar pe 41 de profiluri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: