În cadrul spitalului „Sfânta Treime” din capitală a fost activat departamentul COVID-19. Câți pacienți vor putea fi internați?
Full Article 1 minutes read

În cadrul spitalului „Sfânta Treime” din capitală a fost activat departamentul COVID-19. Câți pacienți vor putea fi internați?

De astăzi este activat Departamentul Covid – 19, din cadrul SCM ,,Sfânta Treime”, cu o capacitate de 200 de paturi, inclusiv o secţie de reanimare și terapie intensivă cu 16 locuri. Municipalitatea a amenajat secţiile specializate şi intrarea din str. Alecu Russo, sectorul Rîşcani, a anunțat primarul Ion Ceban, pe 3 august.

x

„Pentru prima dată în municipiul Chişinău, dar şi Republica Moldova, bolnavii cu coronavirus vor fi internaţi în cele 7 secţii de profil, în funcţie de comorbidităţi. Secţiile în care vor fi internaţi pacienţii infectaţi cu noul tip de virus sunt bine dotate, renovate recent şi dispun de un sistem de oxigenare, care este vital pentru acest tip de bolnavi”, a menționat edilul.

Spitalul rămâne unul cu multe profiluri şi urmează să acorde asistenţă medicală de urgenţă şi chirurgicală pentru toţi locuitorii municipiului Chişinău şi suburbiile oraşului.

Instituţia medicală este divizată în două blocuri separate – Covid şi non-Covid, astfel, atât pacienţii, cât şi lucrătorii medicali nu vor contacta între ei.

De astăzi este activat Departamentul Covid – 19, din cadrul SCM ,,Sfânta Treime”, cu o capacitate de 200 de paturi,…

Posted by Iv Ceban on Monday, 3 August 2020

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: